O društvu

Hrvatsko društvo za kolposkopiju i bolesti vrata maternice Hrvatskog liječničkog zbora osnovano je 22. siječnja 2000. godine.

Društvo je nastalo kao plod dugogodišnjeg rada brojnih prethodnika kako kliničara, tako i znanstvenika u Hrvatskoj. Oni su radeći s ovom problematikom doprinijeli da osnivači društva prof. dr. sc. Goran Grubišić i doc. dr. sc. Nikola Ljubojević imaju lak posao postavljanja temelja ovog Društva. S druge pak strane imali su  izuzetno težak posao izgrađivanja i afirmacije Društva, što se još uvijek nastavlja i dalje u svakodnevnim poslovima, kako kliničkog rada, tako i znanstvne edukacije brojnih specijalista  ginekologije.

Nastojanje da se sve nove spoznaje, u Hrvatskoj i u svijetu odmah uvrstite u rad, otvorenost Društva, mogućnost razmjenjivanja znanja sa vodećim znanstvenicima u Hrvatskoj za područje patologije promjena vrata maternice i donjeg genitalnog trkta, što najbolje dolazi do izražaja u svakogodišnjim tečajevima što ih Društvo organizira, neke su od glavnih odlika.

I ova web stranica na tragu je tih nastojanja. Želimo da Vam ona pomogne da se približite problemima prevencije neoplastičkih promjena vrata maternice te da sigurnije zaplovite u ove „nemirne vode“ što ih mi koji radimo taj posao želimo nesebično podijeliti s vama.

Uz napomenu da smo, neskromno, svjesni da radimo najljepši posao na svijetu.

Urednik kolposkopskih stranica: Dražan Butorac, dr. med.